OH kártyás foglalkozás


2017 júliusában OH kártya instruktor is lettem.

Ez azt jelenti, hogy segítő munkámban, a kineziológiai és pedagógiai módszereimet OH kártyákkal is kiegészíthetem.

Szeretettel várlak erre a fantasztikus utazásra, mely az asszociációk segítségével a kineziológiához hasonlóan a tudattalanodba vezet. Így  még jobban megismerheted önmagad és közelebb kerülhetsz problémáid megoldásához.

Az OH kártyákat Ely Raman festőművész alkotta meg eredetileg, hogy közelebb hozza művészetet az emberekhez, hogy az megfoghatóvá, hordozhatóvá váljon.

Ez az ötlet nagyon tetszett a humanisztikus pszichológusoknak, és a Gestalt pszichológia felfedezte, hogy ezeket a kártyákat nem csak művészeti célból, de terápiás jelleggel is lehet használni. Szavakat társítottak a képekhez, így több mint 7700 kombinációt létrehozva. A képek és a szavak, valamint a terapeuta célzott kérdései nagyon erősen fejlesztik az imaginációt, az önreflexiót.

1981 óta Németországban nagy sikerrel alkalmazzák a kártyákat pszichoterápiában, csoportterápiákban, pedagógiában, tréningeken.

Az OH – módszerének alapgondolata, hogy minden ember önmagát ismeri a legjobban, önmagát tudja meggyógyítani, önmagában tudja megtalálni problémáira a megoldást.

A kártyák az érzelmek megfogalmazásával és a szabad asszociációval abban segítenek, hogy képet kaphassunk saját tudattalanunk működéséről, alapérzelmeinkről.