Lufi stresszoldó gyakorlat


Lufi stresszoldó gyakorlat

Csukd be a szemed! Tedd egyik kezed a tarkódra, másikat pedig a homlokodra. Szívd be háromszor jó mélyen a levegőt az orrodon keresztül, majd szép lassan fújd ki a szádon keresztül.

Képzeld el, hogy tested jobb oldalán gyönyörű, színes lufik vannak. Válassz ki egyet magadnak, tedd a szádhoz, és a valóságban is egyenként fújd bele minden rossz érzésed, bánatod, haragod, dühöd, félelmed, szomorúságod, mindent, amitől szeretnél megszabadulni. Szemed végig maradjon csukva.

Ha már minden rossz érzést belefújtál, akkor kösd gyorsan össze a lufi száját, s engedd, hogy szálljon fel a magasba. Lásd, ahogy egyre magasabbra és magasabbra száll, míg bele nem száll a Napba, s a Nap el nem égeti a rossz érzéseidet! Lásd, ahogy megsemmisül minden, amit a lufiba belefújtál.

Ezután kérd meg a Napot, hogy töltsön föl téged éltető, nyugtató energiával, jó érzésekkel, örömmel, bátorsággal, önbizalommal és szeretettel. Köszönd is meg neki a segítséget, majd vegyél egy nagy levegőt, vedd le a kezed, és nyisd ki a szemed!