Így harmonizáld a gyökércsakrád!


meditációFELIRATTAL 1 PNG szívárvány 2Bizonyára hallottál már a csakrákról.

A csakrák tesztelésével és korrekciójával a kineziológiai kezelésen is találkozhatsz, ezért is gondoltam arra, hogy érdemes lenne röviden megismerkednünk velük.

Mik hát azok a csakrák?

Kommunikációs és energia központok, fénykerekek, érzékszervek fölötti szervek. Főbb csakráink egymás fölött függőlegesen helyezkednek el, a gerincoszlop aljától a fejtetőig, mindegyikük egy adott frekvencián forog, mindegyik külön színben jelenik meg. A csakra olyan, mint egy spirituális trombita, a fizikai testből nyúlik kívülre, ott érintkezésbe lép az egyetemes energiamezővel. Mindegyik csakra az aura megfelelő rétegével áll összefüggésben.

Működhetnek harmonikusan, lehetnek zártak vagy nyitottak.

gyökér_csakraMit érdemes tudnunk a gyökércsakráról?

A gyökércsakra köt minket össze az anyagi világgal, fizikai szükségleteinkkel, az alapvető életfunkcióinkért felelős.

Testi szinten ide tartozik minden, ami szilárd, tömör: a csontok, a fogak, a vastagbél,  a mellékvesék. Étele az állati és növényi fehérje.

Testünk az alábbi tünetekkel jelzi, ha nem jól működik ez az energiaközpont:  aranyér, hasmenés, székrekedés, egyéb táplálkozási és emésztési problémák, fogínygyulladás, gerincproblémák, reuma, túl magas vagy alacsony vérnyomás, izomgörcsök, hólyag problémák, vese-, epekő.

Érzelmi téren a düh, az agresszió, a túlzott kötődés az anyagi világhoz, az abnormális ragaszkodás ahhoz, ami már nem a miénk jelzi a gyökércsakra túlműködését.

Az önpusztító életmód vagy öngyilkos gondolatok, a bizonytalanság a gyökércsakra alulműködésére utalnak.

A gyökércsakra a kollektív tudatalatti központja, itt raktározódnak el azok a félelmeink, szorongásaink, melyeket legszívesebben jó mélyre eltemetnénk. Ide kapcsolódik még a biztonságérzet, az ősbizalom, az életbe vetett hit. A 0-7 éves kor tartozik ide, a gyökércsakra diszharmonikus működése csecsemőkori negatív élményekre is visszavezethető.

Nem kiegyensúlyozott működése esetén depresszió, agresszivitás, kapzsiság, mohóság, bizonytalanság, túlzott ragaszkodás és anyagiasság, tökéletességre való törekvés és birtoklási vágy léphet fel.

Harmonikus működése esetén rendben vagyunk az élettel és önmagunkkal, biztos talajt érzünk a lábunk alatt, kreatívak és életigenlők vagyunk. Hiszünk önmagunkban, nem függünk senkitől, semmitől.

Hogyan harmonizáljuk a gyökércsakrát?

  1. Fogyasszunk elegendő mennyiségű állati és növényi fehérjét!
  2. Együnk piros színű gyümölcsöket. eper, málna, meggy, cseresznye, ribizli stb.
  3. Használjuk ki az ásványok erejét, minden vörös kő, vérkő, achát, vörös korall, hematit, gránát, jáspis, rubin használható magunknál hordva vagy környezetünkben elhelyezve.
  4. Élvezzük az alábbi illóolajok illatát: a cédrus, a szegfűszeg, a fahéj, a rozmaring, a levendula, a szantálfa, ezek az illatok tisztítják ezt a csakrát.
  5. Vessük be a vörös szín erejét, amely erőt és energiát kölcsönöz nekünk.
  6. Ajándékozzuk meg magunkat egy vörös színű virággal.
  7. Hallgassunk ősi, törzsi zenét.
  8. Válasszunk ki olyan képet, ami napfelkeltét vagy naplementét ábrázol, kinyomtathatjuk vagy képernyővédőnek is beállíthatjuk, hogy minél többször rápillantsunk.
  9. Mondogassuk gyakran: Jogom van élni. A Föld ereje, kitartást, önbizalmat és magabiztosságot ad nekem.
  10. Hallgassd meg ezt a csakra harmonizáló zenét!  www.youtube.com/watch?v=bwiLim64V8o&list=PLkgt9OsS92Thk4xk6TXJAdExcyjWyXL2m
Részletesebben a hamarosan induló Csakra-meditáció tréningemen lesz szó.