Szereted vagy sem a Valentin napot?


Igazán megoszlanak a vélemények a különböző ünnepekkel, mint a Valentin nap, nőnap, anyák és apák napja, névnap és születésnap,  halottak napja és a karácsony üzenetével kapcsolatban.

  • Sokan mondják, hogy nem csak ezeken a napokon kell szeretnünk egymást, odafigyelni egymásra, hanem mindennap meg kellene ezt tenni.
  • Sokan vélik úgy, hogy ez csak a kereskedőknek és a virágárusoknak kedvez, mert amúgy ez fölösleges pénzkidobás.
  • Sokan vannak olyanok is, akik várják ezeket az ünnepeket, hiszen ilyenkor még színesebbé, érdekesebbé válik az életük.
  • Vannak sokan olyanok is, akiknek egyik domináns szeretet nyelve az ajándék, ők különösen örülnek, ha apróbb ajándékot kapnak.
  • Sokan vannak olyanok is, akik szívesen készítenek vagy vásárolnak másoknak ajándékokat, mert az adás szeretetük egyik kifejeződése.

Én szeretem ezeket az ünnepeket!

  • Egyrészt azért, mert az egyik szeretet nyelvem az ajándék, az ajándékozás, szeretek ajándékot kapni, de adni is.
  • Másrészt pedig saját tartalmat adok minden ünnepnek, igyekszem nem mindenben megfelelni a társadalmi elvárásoknak.

Te, mit gondolsz erről? Mit gondolsz a Valentin napról?

Először nézzük meg, miről is szól ez a nap, Bálint/Valentin napja?

Szent Bálint (Valentin, vagy Valentinus) a szerelmesek, a lelkibetegek és az epilepsziával élők védőszentje. Világszerte, de főleg az angolszász országokban  Bálint napján (február 14-én) tartják a Bálint-nap  ünnepét. Ezen az ünnepen  a szerelmesek megajándékozzák szerelmüket.

Szent Bálint a 14. században a jegyesek és a fiatal házasok védőszentjévé vált Angliában és Franciaországban. Keresztény hite miatt bebörtönözték és kivégeztek, azonban ő hite erejével börtönőre vak  leányának visszaadta a látását. Mielőtt – a hagyomány szerint – február 14-én kivégezték, búcsúüzenetet küldött a lánynak, amelyet így írt alá: „A Te Bálintod.” Ez a Bálint-napi üzenetküldés eredetének leggyakoribb magyarázata. A legenda szerint a püspök a szerelmeseket a keresztény szokások szerint megeskette egymással, köztük katonákat is, akiknek az akkori császári parancsok értelmében nem lett volna szabad házasságra lépni. A friss házaspárokat megajándékozta kertje virágaival. A hagyomány úgy tartja, hogy ezek a házasságok jó csillag alatt születtek.  Forrás:  https://hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%A1lint-nap#Magyarorsz.C3.A1g

Hogyan tudok én magam is hozzájárulni a Valentin nap hangulatához, üzenetéhez?

Ugye tudod, hogy az ajándék nem csak virág, tárgy vagy vacsora lehet, hanem a sokkal érettebb, boldogabb párkapcsolat is.