Írj, rajzolj, színezz, hogy jobban érezd magad!diary-1449287_640Írj, rajzolj, színezz, hogy jobban érezd magad!

  1. Vezess BOLDOGSÁGNAPLÓT!

Mindennap írj le 5 olyan dolgot, amitől boldognak érezted magad. Itt most ne nagy dolgokra gondolj, hanem vedd észre a hétköznapok boldog perceit, eseményeit is. Például kisütött a nap, finom kávét ittál, volt helyed a buszon, a boltban kedvesek voltak hozzád, kaptál egy apró ajándékot, összefutottál egy kedves ismerősöddel, a rádióban épp a kedvenc dalodat játszották stb.

  1. Vezess HÁLANAPLÓT!

Mindennap írj le 5 olyan dolgot, amiért hálás vagy. Vegyél magadnak egy szép kis ásványt marokkő formájában, és este, amikor már ágyban vagy, fogd a kezedbe és válaszd ki azt az aznapi eseményt, amikor igazán boldognak érezted magad, éld át újra minden érzékszerveddel, és adj HÁLÁT érte.

  1. Vezess RAJZNAPLÓT!

Vegyél egy rajzfüzetet vagy egy sima lapú füzetet, színes ceruzákat, és esténként ülj le, csukd be a szemed, hangolódj rá az érzéseidre. Majd nyisd ki a szemed, válaszd ki azokat a színeket, amelyek a legtöbb jó érzést keltik benned. Ezt követően kezdj el rajzolni, bármit, akár firkálhatsz is. Először a domináns kezeddel, majd a másikkal. Természetesen konkrét céllal is rajzolhatsz, lerajzolhatod, amit  magad körül látsz, vagy amit elképzelsz magadnak. Ne feledd,  ezeknek a rajzoknak nem kell tökéletesnek lenniük, a hangsúly itt a rajzoláson és az érzelmek megélésén és kivezetésén van.

  1. Vezess VERSES NAPLÓT!

Ha van hozzá érzéked szedd rímekbe a gondolataid és vesd papírra! Engedd, hogy a gondolataid szabadon áramoljanak.

  1. Színezz!

Vásárolj felnőtt színezőt, már nagyon sokfélét lehet kapni a könyvesboltokban.  Jelölj ki, akár mindennap egy időpontot, vagy hetente 3-4 napot, amikor előveszed ezt a füzetet, ráhangolódsz, és a kiválasztott színekkel elkezded színezni a lapokat.