Az elhalasztott mammográfiás szűrésről jutott eszembe


Szerencsére már sok olyan szűrővizsgálat létezik Magyarországon, amelynek célja a daganatos megbetegedések felismerése.

Sajnos azonban még mindig nem elég széles körben megoldott, ezért nagyon fontos az egyén felelőssége.

Nők esetében nagyon fontos a nőgyógyászati rákszűrés, a mell önvizsgálata, a mammográfiás vizsgálat, férfiaknál  50 felett a prosztata vizsgálat, mindkét nemre vonatkozóan pedig a bőrgyógyásznál az anyajegy vizsgálata, 50 felett pedig a vastagbéltükrözés tünetmentesség esetén is.

Épp ma kellett volna mennem mammográfiás vizsgálatra, amit a koronavírus járvány miatt későbbre halasztottak. Az egyik ismerősöm pedig most jelezte, hogy csomót találtak a mellében.

A járvány miatt határozatlan ideig nem dolgozom a rendelőben kliensekkel, mind az ő, mind saját magam védelmében. Egyetértek a maradj otthon szabályával, ezt kérem, mindenkitől, aki teheti. Telefonom, messengeren , viberen viszont vállalok tanácsadást, OH kártyás foglalkozást és sok olyan kineziológiai korrekció is van, amelyet tesztelés nélkül is tudunk végezni.

Emellett segíteni szeretnék azzal is, hogy több hírlevelet, blogbejegyzést készítek.

Ebben a bejegyzésben ezért a mellrákról szeretnék pár dolgot megosztani J. Martel Lelki betegségek lexikona című könyvéből.

Ha érintett vagy, arra kérlek, az  alábbi mondatokat olvasd fel magadnak szép lassan, tagoltan.

A mellek a nőiességet és az anyaságot jelképezik. Ez a típusú rák általában már a kora gyermekkorom óta berögzült viselkedésmintákat és gondolatokat takar.

Nehezemre esik valódi érzelmeimet kifejezni, megtalálni az egyensúlyt az anya és az önmagát megvalósító nő szerepe között. Ezek a mély belső konfliktusok felőrölnek engem, mert nőként az egyensúlyt keresem.

Ez a rákfajta általában erős bűntudatból is eredhet, hogy elég jó anya vagyok-e ahhoz, hogy gyermekemről gondoskodjak. Emlékeztetnem kell magam arra, hogy a gyerekem iránt érzett szeretet mindig él, jelen van. Ha túlságosan szigorú vagyok önmagamhoz, minden dühöm felerősödik, érzelmeim a mellemet károsítják, amelyek a kudarcomat jelképezik.”

A bal mellem az anyaságom érzelmi oldalát jelképezi. Ha bal oldalon jelent meg elváltozás, az érzelmi nehézségekről, elfojtott érzelmekről árulkodik, ezért jobban tenném, ha elfogadnám a bennem élő anyát és nőt, azokat a belső érzelmeket , amelyeket a létem e két aspektusával kapcsolatban megélek. 

A jobb mellem a családanyaként megélt,  vagy a társadalomban betöltött női szerepemmel kapcsolatos kötelességeimre, felelősségeimre utal. Ha jobb mellem érintett, akkor az egy felelős nőt jelez, és mindarra utal, amit elvárnak tőlem.

Ha férfias oldalam erősebb, akkor inkább kisebb mellekkel rendelkezem. A testem és a melleim is rólam árulnak el információkat, nekem kell eldöntenem, hogy milyen jelentőséget tulajdonítok ennek a női és szexuális jelképnek.

Fontos az egyensúly keresése, a test majd energetikailag korrigálja magát az általam meghozott, jövővel kapcsolatos döntések viszonylatában.

A kulcs a szeretetben, a hozzáállásban és önmagam elfogadásában található meg.”